Koliko visoko je nebo

Promocija dokumentarnog filma
Beč, Institut Friede, 20. Januar 2012.

 

Dokumentarni film "Koliko visoko je nebo" je zasnovan na snimcima ratnog snimatelja Sulejmana Mulaomerovića, načinjenim u Goraždu, Igmanu, Grepku i Sarajevu. Na ulicama, na prvim linijama. Sulejman Mulaomerović je pod potpuno nevjerovatnim uvjetima iz opkoljenog Sarajeva otišao ...

u opkoljeno Goražde, u rano proljeće 1993, i kao prvi snimatelj koji je od početka rata ušao u ovu opkoljenu enklavu snimio život i smrt u njoj.

Nakon promocije su mnogobrojni prisutni imali priliku za razgovor sa autorom filma Sulejmanom Mulaomerovicem i izvrsnom producenticom Mirsadom Emric (D&H Agency) kao i za međusobno upoznavanje i razmjenu mišljenja uz orijentalni bife.

"Tamo gdje je nebo visoko, a zemlja tvrda. Tamo je rat. Moje ime nije važno. Nije važno ni u kom sam ratu bio. Ja sam mogao biti bilo koji čovjek na svijetu. Ali nisam. Ja sam bio ratni snimatelj. Ovo je mogao biti bilo koji rat, ali nije. Bio je to rat u mojoj zemlji." Sulejman Mulaomerović

Trailer možete pogledati na ovom linku: www.beneaththesky.ba/trailereng.php

 Film (DVD) možete naručiti putem email-a: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili ga iznajmiti u biblioteci bh. centra Mostovi (www.mostovi.at)