O nama

Udruženje Im-Puls Media osnovano je 26. marta 2009. godine. Razlog formiranja udruženja jeste izgradnja platforme za zajedničko djelovanje bh. građana u Austriji na kulturnom, obrazovnom i informativnom polju. Im-Puls Media se nudi svim Bosancima i Hercegovcima u Austriji, a i šire, kao prostor za povezivanje i saradnju na putu ka boljem sutra. Osim toga u težimo produbljivanju istorijski potvrđenog prijateljstva između BiH i Austrije, upoznavanju austrijske javnosti sa istorijom i kulturom naše zemlje kao i sa trenutnim društveno-političkim stanjem u BiH. Prilagođavanje bh. migranata na život u Austriji u skladu sa razvojem austrijskog društva uz istovremeno očuvanje identiteta i kulturnih vrijednosti spada također u područjenašeg rada. Ukratko naši ciljevi se tiču se svih onih oblasti gdje zajedničkim snagama trebamo poraditi na svom vlastitom stanju, kao što su odgoj i obrazovanje djece i omladine, njegovanje kulture i intereligijskog dijaloga među građanima BiH, povezivanje ljudi porijeklom iz BiH i bolja međusobna saradnja, jačanje svijesti o zajednici i jedinstvu, itd.

Aktivnosti
Neke od glavnih aktivnosti udruženja su izdavanje časopisa „Oaza“, organizovanje priredbi,
izložbi, predavanja, kurseva, simpozijuma, izleta, druženja itd.

Većina članova su Bosanci/ke i Austrijanci/ke. Im-Puls MEDIA je uvijek otvorena za sve one koji na bilo koji način žele dati svoj doprinos na putu ka unaprijeđivanju stanja BiH kao i prosperitetu i uvezivanju njenih građana kako u BiH tako i u inostranstvu i svih onih koji BiH nose u srcu. Mi Vam nudimo platformu i mrežu ostvarenu kroz saradnju sa bosanskim udruženjima, izdavačima, kulturnim i vjerskim ustanovama, ustanovama preko kojih možete mnogo lakše Vaše ideje sprovesti u djelo.

Podrška
Im-Puls Media ima ogromnu podršku bh. organizacija i udruženja u Austriji. Inicijativa udruženja je naišla već na samom startu na pozitivan eho bh. migranata širom Austrije. Mnoga od ovih udruženja su u međuvremenu postala naši partneri, a u vrlo kratkom roku svoj doprinos radu udruženja dali su mnogi poduzetnici, intelektualci, stručnjaci u mnogim oblastima, studenti i drugi.

Partneri na našim dosadašnjim projektima su između ostalih bila i naredna udruženja i institucije: Volkshilfe, Gesellschaft für bedrohte Völker, Zentrum der zeitgemäßer Initiativen - ZZI, Friede - Institut für Dialog, FMOTK BiH in Österreich, Bosnisches Medienhaus aus Tuzla, Srebrenica - Wien, IKI Wien, Behar, Bosna, Ebu Hanife, Gazi-Husrevbeg, Hadzijski fond, Gesellschaft der bosnischen Schriftsteller in OÖ.